Skip to Content

Hotel Merici Sittard wordt toegevoegd aan Accor hotelmerk MGallery

Hotel Merici Sittard van Black Label Hotels wordt per 1 april 2021 onderdeel van Accor’s MGallery Hotel Collection. Het viersterrenhotel is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen aan de Oude Markt in het centrum van Sittard. De franchise partner is de huidige operator, Black Label Hotels van Martin Hendricks. Na de rebranding openen in het voorjaar van 2021 officieel de deuren van Merici Hotel Sittard – MGallery.

Met deze rebranding sluit Hotel Merici Sittard zich aan bij één van de meest prestigieuze premium merken ter wereld. In Nederland valt ook het INK Hotel in Amsterdam onder de MGallery Hotel Collection. MGallery staat bekend om haar wereldwijde collectie boetiekhotels met eigen authentieke verhalen. De hotels zijn vaak gevestigd op bijzondere plekken en vertellen elk een uniek verhaal, geïnspireerd door de bestemming.

Martin Hendricks, eigenaar van Black Label Hospitality over de aanstaande samenwerking met Accor en MGallery: “Vanaf het eerste contact was duidelijk dat niet alleen de manier van werken met Accor in lijn ligt met die van Black Label Hotels, ook de welbekende ‘klik’ was er. Die is veel moeilijker te omschrijven want die overstijgt namelijk de meetbare zakelijke KPI’s. In onze regionale markt die sterk zakelijk gedomineerd wordt en op leisure gebied zich nog aan het ontwikkelen is, waren wij op zoek naar een partner die zakelijk sterk is. Onze keuze is hierbij op Accor gevallen. En daarbij met een brand die toch ook goed aansluit bij de leisure markt en bij de uitstraling van ons product van ons hotel in Sittard, Mgallery.”

Cristina De Oliveira Frewen, Senior Vice President Franchise Operations Accor over de aangekondigde rebranding: ”Onze nieuwe samenwerking met Black Label Hospitality toont ons vertrouwen dat de hospitality branche zal blijven groeien ondanks de moeilijke tijden die we momenteel wereldwijd doormaken. De kracht van ons merkenportfolio, de uitmuntendheid van onze teams en de toewijding van onze geweldige partners zullen onze sector in staat stellen te herstellen en sterker terug te komen. We kunnen niet wachten om onze eerste gasten volgend voorjaar te verwelkomen en hen onvergetelijke authentieke ervaringen te bieden samen met Martin en zijn team in Merici Hotel Sittard – MGallery.”

Hotel Merici

Hotel Merici is een karakteristiek viersterrenhotel in een voormalig klooster. De naam MERICI is afkomstig van Angela de Merici, stichteres van de Ursulinenorde, de kloosterorde die tussen 1843 en 1946 in de aangelegen gebouwen van het hotel meisjesonderwijs gaf. Dit bijzondere hotel werd in 2020 aanzienlijk uitgebreid naar 86 kamers. Voor de zakelijke markt biedt het hotel extra faciliteiten, zoals twee ruime vergaderzalen. Het hotel heeft naast een bar/lounge en terras een eigen, inpandig restaurant waar in juli van dit jaar de jonge, zeer ambitieuze keukenbrigade onder leiding van Joël Reintjens is gestart.


Perscontacten

Kim Wamper
PR & Communications Manager Benelux
T. +31 20 304 36 66
Kim.wamper@accor.com

Grayling CDR Belgium
Siu-Wan Yung
Consultant
T +32 476 86 42 67
Siuwan.yung@grayling.com


PB - Hotel Merici Sittard wordt toegevoegd aan Accor hotelmerk MGallery .pdf 124 KB

 

 

Over Accor hotels

Accor is één van de voornaamste hospitality groepen ter wereld en het levert unieke ervaringen in meer dan 5000 hotels en verblijven in 110 landen. De Groep heeft meer dan 50 jaar hospitality ervaring, wat heeft geleid tot een ongeëvenaard portfolio van 39 hotelmerken, van luxe tot budget, met een van de meest aantrekkelijke loyaliteitsprogramma’s ter wereld.

Het programma, genaamd ALL (Accor Live Limitless), integreert rewards, services en ervaringen en biedt gasten meerwaarde en een bijzondere beleving.

Accor is sterk betrokken bij het creëren van duurzame waarde en speelt een actieve rol bij het teruggeven aan onze aarde en de maatschappij waarin het opereert. Dit doet het via haar ‘Planet 21 – Acting Here’- programma en het ‘Accor Solidarity endowment’-fonds dat ervoor zorgt dat kwetsbare groepen toegang krijgen tot een baan door middel van opleiding.

Accor SA is genoteerd aan de beurs van Parijs (ISIN code: FR0000120404) en aan de OTC Markt (Ticker: ACRFY) in de Verenigde Staten. Ga voor meer informatie naar accor.com. Of wordt een fan en volg ons op Twitter en Facebook

Accor hotels