Skip to Content

Duncan O'Rourke benoemd tot CEO Accor Northern- Europe

Duncan O’Rourke is benoemd tot CEO van Accor voor de uitgebreide Noord-Europese divisie, die een fusie is van de Noord-, Midden-, Oost- en Nieuw Oost-Europese teams. De benoeming van Duncan O’Rourke is onderdeel van de onlangs aangekondigde organisatorische veranderingen binnen Accor. In zijn hoedanigheid zal hij verantwoordelijk zijn voor 29 landen, waaronder Scandinavië, UK, Benelux, Ierland, Polen en Rusland, bovenop zijn huidige verantwoordelijkheid voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Bovendien wordt Duncan O'Rourke onderdeel van het wereldwijde Executive Committee.

 "Ik hou van uitdagingen en kijk ernaar uit om samen te werken met de teams in de nieuw opgerichte Noord-Europese divisie. Mijn voorgangers hebben uitstekend werk verricht, dat ik graag zal voortzetten. Het is nu het ultieme moment om een hoofdstuk af te sluiten en een nieuwe weg in te slaan. Deze veranderingen zijn bedoeld om onze bedrijfsprioriteiten te weerspiegelen: meer aandacht voor gebieden en segmenten met het hoogste groeipotentieel en vereenvoudiging van besluitvormingsprocessen ", aldus Duncan O'Rourke.

 Na een reis waarbij het bedrijfsmodel van Accor grondig werd getransformeerd in asset-light, is deze nieuwe organisatie binnen Europa de volgende stap om de transformatie naar een asset light-bedrijf volledig te realiseren door de strategische roadmap verder uit te rollen en het team in staat te stellen het potentieel ten volle te benutten.

 Duncan O'Rourke werkt sinds 2016 bij Accor. Voordat hij werd gepromoveerd tot COO voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, hield hij toezicht op de luxe- en premiumhotels in Europa. Daarvoor heeft hij vele jaren bij Kempinski Hotels gewerkt. Eerst als General Manager voor twee pre-openingen in Londen, later als Regional Director in Jordanië. In 2008 werd hij benoemd tot Chief Operating Officer en lid van de Raad van Bestuur van de Groep.


Perscontacten

Kim Wamper
PR & Communications Manager Benelux
T. +31 20 304 36 66
Kim.wamper@accor.com

Grayling CDR Belgium
Siu-Wan Yung
Consultant
T +32 476 86 42 67
Siuwan.yung@grayling.com


Story image

PB Accor - Duncan O'Rourke is nieuwe CEO Noord-Europa.pdf 183 KB

 

 

Over Accor hotels

Accor is één van de voornaamste hospitality groepen ter wereld en het levert unieke ervaringen in meer dan 5000 hotels en verblijven in 110 landen. De Groep heeft meer dan 50 jaar hospitality ervaring, wat heeft geleid tot een ongeëvenaard portfolio van 39 hotelmerken, van luxe tot budget, met een van de meest aantrekkelijke loyaliteitsprogramma’s ter wereld.

Het programma, genaamd ALL (Accor Live Limitless), integreert rewards, services en ervaringen en biedt gasten meerwaarde en een bijzondere beleving.

Accor is sterk betrokken bij het creëren van duurzame waarde en speelt een actieve rol bij het teruggeven aan onze aarde en de maatschappij waarin het opereert. Dit doet het via haar ‘Planet 21 – Acting Here’- programma en het ‘Accor Solidarity endowment’-fonds dat ervoor zorgt dat kwetsbare groepen toegang krijgen tot een baan door middel van opleiding.

Accor SA is genoteerd aan de beurs van Parijs (ISIN code: FR0000120404) en aan de OTC Markt (Ticker: ACRFY) in de Verenigde Staten. Ga voor meer informatie naar accor.com. Of wordt een fan en volg ons op Twitter en Facebook

Accor hotels