Accor opent zesde hotel in Antwerpen : Mercure Antwerp City South

Accor, ’s werelds meest toonaangevende hotelgroep, kondigt vandaag de opening aan van Mercure Antwerp City South. Het moderne viersterrenhotel is gevestigd aan de Desguinlei 94 in Antwerpen. Het hotel bevindt zich in het hart van het zakendistrict en telt 211 kamers. In totaal telt Accor 162 hotels in België waarvan er zes in Antwerpen gevestigd zijn. Met de toevoeging van een tweede Mercure hotel in Antwerpen aan haar portfolio, biedt Accor nog meer keuze voor zakelijke en leisure gasten.

Maurits van Zwol, General Manager van Mercure Antwerp City South, vertelt trots: “Mercure is een sterke speler in de Europese markt en roept herkenbaarheid op. Ook is bij Mercure die authentieke lokale beleving belangrijk. Dat is zichtbaar in de uitstraling van het hotel, zoals de aankleding, afbeeldingen van historische hoogtepunten en de lokale gerechten die wij aanbieden. Ik kijk ernaar uit om onze eerste gasten te verwelkomen in het nieuwe Mercure Antwerp City South en hen de gastvrijheid en hoogwaardige services te laten ervaren die zij van Accor gewend zijn”.

Met de opening van Mercure Antwerpen City South blijft Accor haar aandeel in de Belgische hospitality markt verstevigen. Op dit moment telt ons netwerk 6 hotels in Antwerpen waarvan 2 Mercure hotels. België is voor ons een belangrijke groeimarkt. We blijven vernieuwen en onze gasten verrassen binnen en buiten onze hotels,” aldus Thomas Dubaere, COO Accor Northern Europe.

Rebranding

De rebranding van het hotel naar Mercure is een strategische keuze geweest. Mercure heeft een aanzienlijk sterkere naamsbekendheid in Europa. In totaal telt Accor 162 hotels in België waarvan er zes in Antwerpen gevestigd zijn. Met de toevoeging van een tweede Mercure hotel in Antwerpen aan haar portfolio, biedt Accor nog meer keuze voor zakelijke en leisure gasten. Mercure Antwerp City South richt zich doordeweeks met name op zakelijke gasten en in de weekenden op de stedentrip reizigers. Het hotel heeft voor Belgische begrippen bijzonder ruime en hoge kamers van 24m² voor een standaard kamer. Halverwege 2020 zal het hotel gefaseerd een interieurverandering ondergaan. De uitstraling van het hotel zal sportief worden vanwege de vele sporters die het hotel verwelkomt en met een knipoog naar de Olympische Zomerspelen van 1920 die in de buurt van het hotel plaatsvonden.

FLI Hospitality Management

FLI Hospitality Management start met deze rebranding een tweede samenwerking met Accor. In augustus vond reeds de rebranding van het huidige Mercure Antwerp City Centre plaats. In de nabije toekomst zal hieraan nog een derde property worden toegevoegd.

Omgeving

Het moderne viersterrenhotel ligt in het hart van het bruisende en hippe zakendistrict van Antwerpen Zuid (buiten de emissiezone) op loopafstand van horeca, Antwerpen Expo en De Singel Internationale Kunstcampus. Het is een hotel in de stad met de rust van een buitenverblijf. Het hotel ligt naast het Domein Hertoghe park, ideaal voor een wandeling of om te joggen. De bekende hotspots van Antwerpen in de historische binnenstad zijn gemakkelijk te bereiken op slechts tien minuten rijden met het openbaarvervoer of met de auto. De tramhalte bevindt zich naast het hotel. Daarnaast is het hotel voorzien van een brasserie, een ruim buitenterras, fitness en wellness faciliteiten en 1000m2 aan conferentieruimte verdeeld over 9 multifunctionele vergaderzalen.


Perscontacten

Kim Wamper
PR & Communications Manager Benelux
T. +31(0) 20 304 36 66
kim.wamper@accor.com

CFF Communications
Leonore Matzka
Senior Consultant
T. +31 20 575 4006
accorbnlx@cffcommunications.nl


PB_Accor opent zesde hotel in Antwerpen - Mercure Antwerp City South.pdf 208 KB

 

Over Accor hotels

Accor est l’un des groupes d’hospitalité principaux au monde et délivre une expérience unique dans plus de 5 000 hôtels et lieux de séjour dans 110 pays. Le Groupe possède plus de 50 ans d’expérience dans l’hospitalité, ce qui l’a doté d’un portefeuille inégalé de 39 marques hôtelières, de luxe ou économiques, avec l’un des programmes les plus attractifs au monde.

Le programme du nom d’ALL (Accor Live Limitless), intègre des récompenses, des services et des expériences et offre aux clients de la plus-value et une expérience originale.

Accor est fortement dédiée à la création de valeur durable et joue un rôle actif pour redonner de la valeur à notre terre et à la société où elle opère. C’est la raison d’être de son programme « Planet 21 – Acting Here » et le fonds « Accor Solidarity endowment » qui assure l’accès pour des groupes vulnérables à des professions via une offre de formation.

Accor SA est cotée à la bourse de Paris (code ISIN : FR0000120404) et sur le Marché gré à gré (afficheur boursier : ACRFY) aux États-Unis. Pour plus d'informations, visitez www.accor.com. Ou devenez notre fan et suivez-nous sur Twitter et Facebook

Accor hotels